Avensy69 V.I.P
Wiek: 18 Dołączyła: 20 Paź 2007 Posty: 678 Skąd: Żeś się wzięła ?
Wysłany: 2008-09-23, 16:27 NEW STYLE
NEW STYLE
wszechstronne połączenie styli tanecznych z
indywidualnym charakterem tancerza
Wraz z rozwojem muzyki Hip- Hop w latach 90-tych zeszłego wieku rozwijały się także style taneczne. Nie chodzi o style typu walc czy quickstep, ale o style, które teraz tańczą miliony młodych ludzi (i nie tylko) na całym świecie. Jednym z takich jest właśnie New style. Królował wtedy break dance, w którym główną uwagę zwracały nogi tancerza. W New style jest częściowo odwrotnie, tutaj ruchy rąk grają taką samą role jak i nogi.
Jest połączeniem przestarzałej szkoły tańca ulicznego (old school) i nowoczesnego spojrzenia na taniec często odmienny od korzeni tanecznych. Do rozwoju new stylu przyczyniła się w dużym stopniu telewizja MTV. To włąśnie w niej emitowane były teledyski, w których tancerze prezentowali technikę new stylu. New style różni się od innych stylów tanecznych plastyką ciała, tempem ruchów (przejściowe; szybkie i wolne) i charakterem. Do dziś powstają nowe ruchy new stylowe, tutaj nie ma granic. Każdy tancerz new stylu jest wyjątkowy, bo czerpie inspiracje z życia. Taniec ten dostarcza wiele zabawy i rozwija naszą twórczości, nie tylko taneczną.
New style jest zaadaptowany przez międzynarodowe towarzystwa taneczne. Takim towarzystwem w Polsce jest Polskie Towarzystwo Taneczne (komisja do spraw Freestyle).
Na świecie odbywają się zawody, w których można popisać się swoimi umiejętnościami i móc pokazać swój niepowtarzalny charakter tańcząc new style. Takie konkursy to m.in.:
„Juste Debiut” w Paryżu
„Hip- Hop Days” w Bremie (Niemcy)
„Rytm Ulicy” w Pile
„Funk all” w Gdańsku
„Taniec kontra Taniec” w Białogradzie
Wykonawcy, którzy promują kulturę new style w swoich teledyskach:
Missy Elliott
Justin Timberlake
Ciara
Ucher
Chris Brown
Ne-Yo
I wiele innych.
New style możemy zobaczyć między innymi w filmach: „You Got Server” i „Step Up”.
Muzyka do new style:
Danity Kane- Strip Tease
Danity Kane- Damaged
New Kids On The Block- Click Click Click
Omarion- Ice Box
Destinys Child - Lose My Breath (RizMix)
Chris Brown Ft. T Pain - Kiss Kiss
Britney Spears - Get Naked
Cassie - Me & You
Missy Elliott- Lose Control
Usher- Yeah
Justin Timberlake- My Love
Zgłoś niedziałający film! UWAGA! Na stronie nie znajdują się żadne nielegalne pliki, video pobierane jest ze źródeł udostępnionych.
W sumie to uwielbiam taniec w wykonaniu Piotrka (Gaua) i on własnie świetnie łączy style. <3
_________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.
- Albert Einstein
Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.
Wiek: 18 Dołączyła: 30 Paź 2007 Posty: 508 Skąd: far far ełej
Wysłany: 2008-09-23, 17:46
Avensy69 napisał/a
„You Got Server”
błędzik
a poza tym, super arykuł Av :*
a new style... cóż, każdy zna, m.in. dzięki naszemu programowi.
wyobraźnia musi pracować, żeby tworzyć coś nowego, a nie powielać nasze autorytety, co akurat w tym stylu, jak zauważyłam, często się zdarza. a szkoda, bo taniec kreatywny i można pokazać w nim dużo. i radość i smutek.
a, i jeszcze jedno. nie wystarczy fajnie się ubrać i nazwać się new style'owcem. pokaż co potrafisz
_________________ aktorzy są widzami, widzowie aktorami,
a ja pomiędzy wami
co dnia widzę, że na scenie jest pusto
i tylko wielkie lustro - tło do gry
daje nam złudzenie, że ktoś jest na scenie,
a to w odbiciu my
Wiek: 18 Dołączyła: 30 Paź 2007 Posty: 508 Skąd: far far ełej
Wysłany: 2008-09-23, 18:14
izula napisał/a
To chyba oczywiste. Bo akurat ubiór to mniejsza cześć stylu. Taniec dużo ważniejszy.
tak, oczywiście że jest to oczywiste ale znam parę osób, które załapały jakieś zachowania itp. od tancerzy i sami mało co umiejąc albo w ogóle nic nie umiejąc, nazywają się newstyle'owcami. przykre
_________________ aktorzy są widzami, widzowie aktorami,
a ja pomiędzy wami
co dnia widzę, że na scenie jest pusto
i tylko wielkie lustro - tło do gry
daje nam złudzenie, że ktoś jest na scenie,
a to w odbiciu my
Wysłany: 2008-09-23, 18:21
kocham new styleee:D:D Av, swietnie:P:**
_________________ Dance is your pulse, your heatrbeat, your breathing.
It's the rythm of your life.
It's the expression in time and movement, in happiness, joy, sadness and envy.
wyobraźnia musi pracować, żeby tworzyć coś nowego, a nie powielać nasze autorytety, co akurat w tym stylu, jak zauważyłam, często się zdarza.
Ja niby lubię new style (oglądać oczywiście;p), ale czasem dochodzę do wniosku, że oni wszyscy są tacy sami w tym stylu. Rzecz jasna tak naprawdę nie tyczy się to wszystkich.
_________________ 'wyobraź mnie sobie; nie zaistnieję, jeśli mnie sobie nie wyobrazisz.'
ale czasem dochodzę do wniosku, że oni wszyscy są tacy sami w tym stylu. Rzecz jasna tak naprawdę nie tyczy się to wszystkich.
Czy ja wiem właśnie w New Stylu, chyba najmniej widać tego "powielania" bo głównie chodzi tu o stworzenia własnego nie typowego stylu No ale jak ktoś robi typowy "plagiat" i potem mówi że jest New Stylowce to jak dla mnie jest w błedzie
_________________ "Taniec jest jak napad na bank – liczy się każda sekunda."
I can't feel the way I did before. Don't turn your back on me. I won't be ignored.
Wysłany: 2009-04-12, 10:43
Skasuj ten artykuł Bo wszystko co ejst tu napisane zostało pewno skopiowane z pierwszej lepszej strony internetowej. New Style i Hip Hop dance to jest to samo!! FRancuzi a dokładnie ekipa Wanted nazwała Hip Hop New Style'em najprawdopodobniej dlatego żeby nie mieszac nazwy Kultury z nazwa tanca!! Mało osob o tym wie i twierdzi ze Hip Hop to jest co innego niż New Style dlatego np. w Polskich szkołach tanca ucza New Style'u i Hip Hop'u i twierdza że to sa inne tańce głupio tłumacząc że Hip Hop ejst twardy a New Style mieki lub na odwrót. Nie wiem czy sie z tego smiać czy płakac bo Polska jestli chodzi o New Style/Hip Hop Dance jest bardzo zacofana...
Skasuj ten artykuł Bo wszystko co ejst tu napisane zostało pewno skopiowane z pierwszej lepszej strony internetowej. New Style i Hip Hop dance to jest to samo!! FRancuzi a dokładnie ekipa Wanted nazwała Hip Hop New Style'em najprawdopodobniej dlatego żeby nie mieszac nazwy Kultury z nazwa tanca!! Mało osob o tym wie i twierdzi ze Hip Hop to jest co innego niż New Style dlatego np. w Polskich szkołach tanca ucza New Style'u i Hip Hop'u i twierdza że to sa inne tańce głupio tłumacząc że Hip Hop ejst twardy a New Style mieki lub na odwrót. Nie wiem czy sie z tego smiać czy płakac bo Polska jestli chodzi o New Style/Hip Hop Dance jest bardzo zacofana...
Niby dlaczego kasować? Artykuł nie jest wcale sprzeczny z prawdą, baa!, jest dobrze napisany i redaktorka wiele pracy poświęciła, by go napisać. Uwierz mi, że na pierwszej lepszej polskiej stronie nie znajdziesz takich informacji.
_________________ Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.
- Albert Einstein
Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.
new style jest supcioo ale teraz wiekszosc wykonawcow pod ten taniec robi utwory
A ja myślałem, że jest odwrotnie, że to choreografie robi się pod muzykę ;P
A co do tematu:
Biały napisał/a
np. w Polskich szkołach tanca ucza New Style'u i Hip Hop'u i twierdza że to sa inne tańce głupio tłumacząc że Hip Hop ejst twardy a New Style mieki lub na odwrót
Według mnie oni po prostu mylą New Style z New Age i myślę że to głównie za sprawą YCD, który wprowadza ludzi w błąd.
_________________ "Taniec jest jak napad na bank – liczy się każda sekunda."
I can't feel the way I did before. Don't turn your back on me. I won't be ignored.
Przyjazne linki Sponsor
Skad: Z forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum