Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: new, style

NEW STYLE
Autor Wiadomość

Avensy69 

V.I.P

Wysłany: 2008-09-23, 16:27   NEW STYLE

NEW STYLE
wszechstronne połączenie styli tanecznych z
indywidualnym charakterem tancerza

Wraz z rozwojem muzyki Hip- Hop w latach 90-tych zeszłego wieku rozwijały się także style taneczne. Nie chodzi o style typu walc czy quickstep, ale o style, które teraz tańczą miliony młodych ludzi (i nie tylko) na całym świecie. Jednym z takich jest właśnie New style. Królował wtedy break dance, w którym główną uwagę zwracały nogi tancerza. W New style jest częściowo odwrotnie, tutaj ruchy rąk grają taką samą role jak i nogi.

Jest połączeniem przestarzałej szkoły tańca ulicznego (old school) i nowoczesnego spojrzenia na taniec często odmienny od korzeni tanecznych. Do rozwoju new stylu przyczyniła się w dużym stopniu telewizja MTV. To włąśnie w niej emitowane były teledyski, w których tancerze prezentowali technikę new stylu. New style różni się od innych stylów tanecznych plastyką ciała, tempem ruchów (przejściowe; szybkie i wolne) i charakterem. Do dziś powstają nowe ruchy new stylowe, tutaj nie ma granic. Każdy tancerz new stylu jest wyjątkowy, bo czerpie inspiracje z życia. Taniec ten dostarcza wiele zabawy i rozwija naszą twórczości, nie tylko taneczną.

New style jest zaadaptowany przez międzynarodowe towarzystwa taneczne. Takim towarzystwem w Polsce jest Polskie Towarzystwo Taneczne (komisja do spraw Freestyle).

Na świecie odbywają się zawody, w których można popisać się swoimi umiejętnościami i móc pokazać swój niepowtarzalny charakter tańcząc new style. Takie konkursy to m.in.:
„Juste Debiut” w Paryżu
„Hip- Hop Days” w Bremie (Niemcy)
„Rytm Ulicy” w Pile
„Funk all” w Gdańsku
„Taniec kontra Taniec” w Białogradzie

Wykonawcy, którzy promują kulturę new style w swoich teledyskach:
Missy Elliott
Justin Timberlake
Ciara
Ucher
Chris Brown
Ne-Yo
I wiele innych.

New style możemy zobaczyć między innymi w filmach: „You Got Server” i „Step Up”.

Muzyka do new style:
Danity Kane- Strip Tease
Danity Kane- Damaged
New Kids On The Block- Click Click Click
Omarion- Ice Box
Destinys Child - Lose My Breath (RizMix)
Chris Brown Ft. T Pain - Kiss Kiss
Britney Spears - Get Naked
Cassie - Me & You
Missy Elliott- Lose Control
Usher- Yeah
Justin Timberlake- My Love

Zgłoś niedziałający film!
UWAGA! Na stronie nie znajdują się żadne nielegalne pliki, video pobierane jest ze źródeł udostępnionych.

IloveDance 
Przebijam się

Wysłany: 2008-09-23, 17:03   

Farny art ;)

Sama tancze New Style i bardzo lubie ten styl .
Podoba mi się poloczenie HH, Jazzu i innych technik w jedna calosc x)

Polecam!!!

Pzdr, A .

anulka0920 
SzefWszystkichSzefów

V.I.P

Wysłany: 2008-09-23, 17:22   

New style! A, świetny jest!

W sumie to uwielbiam taniec w wykonaniu Piotrka (Gaua) i on własnie świetnie łączy style. <3

Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.

Ree 
Stary wyjadacz

Były Sponsor

Wysłany: 2008-09-23, 17:46   

Avensy69 napisał/a
„You Got Server”

błędzik :twisted:

a poza tym, super arykuł Av :*
a new style... cóż, każdy zna, m.in. dzięki naszemu programowi.
wyobraźnia musi pracować, żeby tworzyć coś nowego, a nie powielać nasze autorytety, co akurat w tym stylu, jak zauważyłam, często się zdarza. a szkoda, bo taniec kreatywny i można pokazać w nim dużo. i radość i smutek.
a, i jeszcze jedno. nie wystarczy fajnie się ubrać i nazwać się new style'owcem. pokaż co potrafisz 8)
i tylko wielkie lustro - tło do gry
daje nam złudzenie, że ktoś jest na scenie,
a to w odbiciu my

izula 
Guru

Wysłany: 2008-09-23, 17:51   

Avensy69 napisał/a
Każdy to lubi, kazdy to zna- Roofi i Niecik

Tak, świetne to jest.
New style bardziej mi się podoba od zwykłego hh. Chociaż zależy jeszcze w kogo wykonaniu.
Ree napisał/a
i jeszcze jedno. nie wystarczy fajnie się ubrać i nazwać się new style'owcem. pokaż co potrafisz 8)

To chyba oczywiste. Bo akurat ubiór to mniejsza cześć stylu. Taniec dużo ważniejszy.
Ree napisał/a
a new style... cóż, każdy zna, m.in. dzięki naszemu programowi.

Tak samo jak wiele innych technik poznaliśmy dzięki programowi.

Ree 
Stary wyjadacz

Były Sponsor

Wysłany: 2008-09-23, 18:14   

izula napisał/a

To chyba oczywiste. Bo akurat ubiór to mniejsza cześć stylu. Taniec dużo ważniejszy.

tak, oczywiście że jest to oczywiste :mrgreen: ale znam parę osób, które załapały jakieś zachowania itp. od tancerzy i sami mało co umiejąc albo w ogóle nic nie umiejąc, nazywają się newstyle'owcami. przykre 8)
i tylko wielkie lustro - tło do gry
daje nam złudzenie, że ktoś jest na scenie,
a to w odbiciu my

NoTaLoNee 
lady dancer

Były Sponsor

V.I.P

Wysłany: 2008-09-23, 18:21   

kocham new styleee:D:D Av, swietnie:P:**

Windykatorka 
Stały Tubylec

Wysłany: 2008-09-23, 19:12   

Ree napisał/a
wyobraźnia musi pracować, żeby tworzyć coś nowego, a nie powielać nasze autorytety, co akurat w tym stylu, jak zauważyłam, często się zdarza.

Ja niby lubię new style (oglądać oczywiście;p), ale czasem dochodzę do wniosku, że oni wszyscy są tacy sami w tym stylu. Rzecz jasna tak naprawdę nie tyczy się to wszystkich.

Sir_Rafael 
Stary wyjadacz

Wysłany: 2008-09-24, 13:05   

Windykatorka napisał/a
ale czasem dochodzę do wniosku, że oni wszyscy są tacy sami w tym stylu. Rzecz jasna tak naprawdę nie tyczy się to wszystkich.

Czy ja wiem :P właśnie w New Stylu, chyba najmniej widać tego "powielania" bo głównie chodzi tu o stworzenia własnego nie typowego stylu :P No ale jak ktoś robi typowy "plagiat" i potem mówi że jest New Stylowce to jak dla mnie jest w błedzie :P

I can't feel the way I did before. Don't turn your back on me. I won't be ignored.

mause38381
Tubylec

Wysłany: 2008-12-14, 17:15   

New style jest boski ...!! najlepszy styl z mozliwych ;];] ...

ja lubie tanczyc go do wolnych bardziej piosenek ...;p;] :P

Biały 
Kandydat

Wysłany: 2009-04-12, 10:43   

Skasuj ten artykuł ;) Bo wszystko co ejst tu napisane zostało pewno skopiowane z pierwszej lepszej strony internetowej. New Style i Hip Hop dance to jest to samo!! FRancuzi a dokładnie ekipa Wanted nazwała Hip Hop New Style'em najprawdopodobniej dlatego żeby nie mieszac nazwy Kultury z nazwa tanca!! Mało osob o tym wie i twierdzi ze Hip Hop to jest co innego niż New Style dlatego np. w Polskich szkołach tanca ucza New Style'u i Hip Hop'u i twierdza że to sa inne tańce głupio tłumacząc że Hip Hop ejst twardy a New Style mieki lub na odwrót. Nie wiem czy sie z tego smiać czy płakac bo Polska jestli chodzi o New Style/Hip Hop Dance jest bardzo zacofana...

anulka0920 
SzefWszystkichSzefów

V.I.P

Wysłany: 2009-04-12, 11:03   

Biały napisał/a
Skasuj ten artykuł ;) Bo wszystko co ejst tu napisane zostało pewno skopiowane z pierwszej lepszej strony internetowej. New Style i Hip Hop dance to jest to samo!! FRancuzi a dokładnie ekipa Wanted nazwała Hip Hop New Style'em najprawdopodobniej dlatego żeby nie mieszac nazwy Kultury z nazwa tanca!! Mało osob o tym wie i twierdzi ze Hip Hop to jest co innego niż New Style dlatego np. w Polskich szkołach tanca ucza New Style'u i Hip Hop'u i twierdza że to sa inne tańce głupio tłumacząc że Hip Hop ejst twardy a New Style mieki lub na odwrót. Nie wiem czy sie z tego smiać czy płakac bo Polska jestli chodzi o New Style/Hip Hop Dance jest bardzo zacofana...

Niby dlaczego kasować? Artykuł nie jest wcale sprzeczny z prawdą, baa!, jest dobrze napisany i redaktorka wiele pracy poświęciła, by go napisać. Uwierz mi, że na pierwszej lepszej polskiej stronie nie znajdziesz takich informacji.

Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.

Biały 
Kandydat

Wysłany: 2009-04-12, 11:41   

No niestety jest sprzeczny z prawda ;)

Bastek 
Tubylec

Wysłany: 2009-04-12, 12:20   

new style jest supcioo ale teraz wiekszosc wykonawcow pod ten taniec robi utwory :D

Sir_Rafael 
Stary wyjadacz

Wysłany: 2009-04-13, 11:06   

Bastek napisał/a
new style jest supcioo ale teraz wiekszosc wykonawcow pod ten taniec robi utwory :D

A ja myślałem, że jest odwrotnie, że to choreografie robi się pod muzykę ;P

A co do tematu:
Biały napisał/a
np. w Polskich szkołach tanca ucza New Style'u i Hip Hop'u i twierdza że to sa inne tańce głupio tłumacząc że Hip Hop ejst twardy a New Style mieki lub na odwrót

Według mnie oni po prostu mylą New Style z New Age :roll: i myślę że to głównie za sprawą YCD, który wprowadza ludzi w błąd.

I can't feel the way I did before. Don't turn your back on me. I won't be ignored.

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum