Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download

Poprzedni temat :: Następny temat
7 LIVE III EDYCJI YOU CAN DANCE - PO PROSTU TAŃCZ!

Najlepszym duetem 7 LIVE jest : ??
Iza&Michał : MODERN
2%
 2%  [ 1 ]
Wiola&Marcin : LATIN DANCE
58%
 58%  [ 21 ]
Ada&Gabryś : JAZZ
0%
 0%  [ 0 ]
Wiola&Michał : DANCEHALL
5%
 5%  [ 2 ]
Iza&Gabryś : WALC WIEDEŃSKI
16%
 16%  [ 6 ]
Ada&Marcin : HH
16%
 16%  [ 6 ]
Głosowań: 36
Wszystkich Głosów: 36

Autor Wiadomość

grochu_18 

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-11-20, 00:45   7 LIVE III EDYCJI YOU CAN DANCE - PO PROSTU TAŃCZ!

7 LIVE III EDYCJI YOU CAN DANCE - PO PROSTU TAŃCZ! 19.11.2008r.

W dzisiejszym odcinku poznaliśmy czwórką półfinalistów YCD - Po prostu tańcz! Tymi szczęśliwcami okazali się : Adrianna Kawecka, Wioletta Fiuk, Gabriel Piotrowski, Marcin Mroziński. Niestety los nie był tak łaskawy dla Izy Orzełowskiej oraz Michała Pawłowskiego, którzy pożegnali się z programem. Szczególnie odpadnięcie Izy było szokiem dla wszystkich, w trakcie ogłoszenia wyników w studiu nastąpiła cisza, przewodniczący jury nie zgadzając się z decyzją widzów podarł kopertę, zaś Michał Piróg znów uronił kilka ''łez rozpaczy". Decyzje widzów są coraz bardziej zaskakujące, dlatego też walka o wejście do finału będzie bardzo emocjonująca.

Na samym początku programu mogliśmy zobaczyć naszych ulubionych tancerzy w dość nietypowym tańcu grupowym do utworu : The Ting Tings - ''Shut Up And Let Me Go''. Nowością siódmego odcinka było to, że uczestnicy zatańczą po dwa duety w każdym z inną partnerką/partnerem.

Pierwszą parą dzisiejszego odcinka byli Iza Orzełowska oraz Michał Pawłowski, którzy zaprezentowali się nam we "francuskim" MODERNIE, do którego choreografię ułożyła Katarzyna Kizior. Taniec zawierał wiele trudnych podnoszeń, które zostały docenione przez jury. Agustin Egurrola stwierdził, że trudna choreografia całkowicie pochłonęła tancerzy, przez co nie byli oni w stanie oddać emocji w tańcu. Michał Piróg pochwalił Izę, ale chwilę później dodał, że jak dla niego Michał nie wypadł najlepiej.

Drugą parą ćwierćfinałowego odcinka okazali się być Wioletta Fiuk oraz Marcin Mroziński, którzy wylosowali LATINO DANCE. Taniec, do którego choreografię ułożyła Joanna Szokalska, okazał się tańcem wieczoru. Specjalista od tańca towarzyskiego - Agustin Egurrola był pod ogromnym wrażeniem wykonania. Podkreślił bardzo dobre wyszkolenie techniczne Marcina. Dla Weroniki Marczuk-Pazury występ tancerzy był bardzo emocjonującym wydarzeniem. Michał Piróg był zaś "wściekły", że zostało to zatańczone aż tak dobrze.

Kolejną parą, która zawładnęła parkietem była dwójka tancerzy z Białegostoku : Adrianna Kawecka oraz Gabriel Piotrowski. JAZZ, do którego choreografię ułożył Piotr Jagielski, wzbudził wiele kontrowersji. Przewodniczący jury był pod ogromnym wrażeniem wyrazu artystycznego tańca, ale ostro skrytykował wykonanie tańca pod względem technicznym. Michał Piróg stwierdził ,że tancerze źle zinterpretowali narzuconą im choreografię.

Po pierwszej serii tańców mogliśmy zobaczyć materiał, w którym "szaman" Lorezo Miguel de Montega vel. Szymon Majewski poprowadził WARSZTATY W KOMUNIKACJI NIEWERBALNEJ. Uczestnicy z ogromnym zaangażowaniem poświęcili się wykonywaniu zadań narzuconych przez ''szamana". Reakcja podczas ujawnienia prawdziwego oblicza wykładowcy jest nie do opisania - po prostu trzeba było to zobaczyć!

Drugą rundę tańców rozpoczęli Wioletta Fiuk wraz z Michałem Pawłowskim, którzy zatańczyli DANCEHALL do choreografii dobrze nam znanej Marii Foryś. Agustin Egurrola zarzucił brak szaleństwa oraz wibracji, które są potrzebne w prawidłowym wykonaniu tańca. Dla Michała Piróga był to poprawny taniec, ale niestety - za grzeczny. Weronika Marczuk-Pazura była zachwycona ich pokazem.

Następną parę stworzyli Iza Orzełowska oraz Gabriel Piotrowski, którzy mieli za zadanie zatańczyć WALCA WIEDEŃSKIEGO, do którego choreografię układał Maciej Zakliczyński. Jury było zachwycone tańcem, mimo że początek nie spodobał się Michałowi Pirógowi. Agustin Egurrola pochwalił unoszenia oraz bardzo dobre wykonanie tańca pod względem technicznym.

Ostatnią parą dzisiejszego wieczoru byli Adrianna Kawecka oraz Marcin Mroziński, którzy zatańczyli ''gołębi'' HH autorstwa uczestnika I edycji YCD - Rafała ''Roofiego'' Kamińskiego. Jury pochwaliło choreografię oraz to, że podczas tańca cały czas utrzymywali ze sobą kontakt. Agustin Egurrola był pod ogromnym wrażeniem wszechstronności Marcina, zaś Weronika Marczuk-Pazura ogromnej energii jaka drzemie w Adriannie.

Po wszystkich duetach nadszedł czas na zaprezentowanie się każdego z uczestników w solówkach. Przed tym jednak wyemitowany został materiał w którym mogliśmy zobaczyć jak rodziny uczestników przeżywają środowe wieczory, jak denerwują się za swoich synów oraz córki. Decyzją widzów szansę na wyjazd do Stanów Zjednoczonych, do BDC stracili Iza Orzełowska oraz Michał Pawłowski. A za tydzień półfinałowy odcinek 3 edycji YCD - Po prostu tańcz! Kto znajdzie się w finałowej trójce? Pewne jest jedno : wszystko zależy od nas - widzów YCD!
YCDI:NATALIA,Gleba.
YCDII:KRYSPIN,Kasia,Justyna.
YCDIII:MARCIN,Iza,Wiola.

Nika
Prima Balerina :)

Wysłany: 2008-11-20, 01:12   

oj grochu pod wpływem emocji napisałes art z całym mnóstwem literówek i bez znacznej części przecinków. Nie chce się pastwić tu rzucając cytatami więc lepiej sam popraw...

faairest 
Josephine Antoinette

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-11-20, 07:16   

Mnie się po prostu nie chce wierzyć, że to właśnie Iza odpadła. Byłam tak pewna, że poleci Ada. Zdenerwowałam się. A miała być w TOP 3 ..

Zaznaczyłam Wiola&Marcin - Latin Dance.
hover in the air tonight.
i love you, i miss you, i cannot see your face.

niewyspanna 
Świeżynka

Wysłany: 2008-11-20, 12:47   

ja też uważam, że Marcin i Wiola byli wczoraj najlepsi jeśli chodzi o duety, zresztą nie tylko :) To moi zdecydowani faworyci :) Super! :)

impossible_x3 
hey love.

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-11-20, 14:50   

Zaznaczyłam Wiolę&Marcina.
Poza tym odpadniecie Izy to największa porażka tego programu.
our time is short
this is our fate,
i'm yours.

grochu_18 

Redaktor portalu

Wysłany: 2008-11-20, 16:13   

Ktoś skopiował moją końcówkę art. i wkleił na wikipedię... :) Podam do sądu ;PP
YCDI:NATALIA,Gleba.
YCDII:KRYSPIN,Kasia,Justyna.
YCDIII:MARCIN,Iza,Wiola.

kasiaaa_r 

V.I.P

Wysłany: 2008-11-20, 16:31   

IZA IZA IZA!
nie mogę uwierzyć ;O

ż e n a d a!

Julka:) 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2008-11-20, 18:19   

Wydaje mi się, że powtórzyła sie sytuacja z 1szej edycji, kiedy Natalia odpadła, a większość osób myślała że poleci Diana. no i pewnie Ady za tydzień już w ycd nie będzie

Moniquex 
Tubylec

Wysłany: 2008-11-20, 20:49   

Aj Iza odpadła :( Szkoda. Zaznaczyłam Latin Dance oczywiście ;p

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum

Odpowiedz do tematu