Szukaj • Grupy • Rejestracja • Zaloguj

PORTAL •  CHAT [0] •  Regulamin •  Mapa •  Album •  Ludzie •  F.A.Q •  BB CODE •  Statystyki •  Download •  Quizy

Poprzedni temat :: Następny temat

Tagi tematu: alek, palinski

Alek Paliński
Autor Wiadomość

Nika
Wszechwładźna ;)

Wysłany: 2010-04-01, 20:10   Alek Paliński

Imię: Aleksander
Nazwisko: Paliński
Alek w liczbach - 20 lat życia, niecałe 66 kg motywacji, 101% energii i jakieś 1000 pomysłów na sekundę :) …Tak szczerze, to nie specjalnie lubię mówić o sobie – to nie słowa są w życiu najważniejsze. Chyba właśnie dlatego zacząłem tańczyć, od kiedy stałem się mniej lub bardziej dojrzałym człowiekiem, nastolatkiem, wiedziałem, że mam dużo do przekazania, ale w słowach zawsze było dla mnie mało pokrycia.

Opowiadanie, wyrażanie emocji poprzez ruch jest tym, co w tańcu najbardziej mnie nakręca i daje motywację do dalszej pracy. Naturalnym wyborem były więc jazz i taniec współczesny. Mimo to wciąż staram się być tancerzem wszechstronnym i szkolę się w innych technikach.

Kiedy nie spędzam wieczorów z przyjaciółmi, to lubię spacerować ulicami Starego Miasta i krakowskiego Kazimierza, zawsze ze słuchawkami na uszach. Jestem wtedy sam na sam z miastem, jego światłami i muzyką. To dla mnie relaks po dniu spędzonym na treningu i na odreagowanie wszystkich stresów. Porządkuję myśli, czasami szukam inspiracji.

1. Twoje imię i nazwisko?
Aleksander Paliński

2. Ile masz lat?
19

3. Z jakiego miasta pochodzisz?
Z Brzeska, niewielkiej miejscowości w okolicach Krakowa.

4. Twoje miejsce zamieszkania?
Aktualnie mieszkam pół na pół – trochę w domu rodzinnym w Brzesku, a trochę w Krakowie.

5. Ksywka/pseudonim artystyczny?
Nie mam – po prostu Alek.

6. Ile miałeś/aś lat gdy zacząłeś/aś tańczyć?
15

7. Czy się jeszcze uczysz?(jeśli tak napisz do jakiej szkoły chodzisz)
W tym roku rzuciłem studia dla tańca, ale myślę o ich kontynuacji w przyszłości.

8. Czy kiedykolwiek pobierałeś/aś profesjonalne lekcje tańca?
Tak, od kilku lat uczę się w krakowskiej szkole JDC oraz regularnie biorę udział w warsztatach tanecznych w Polsce i za granicą.

9. Jak określiłbyś/abyś swój styl tańca?
Tańczę głownie jazz i taniec współczesny, ale style te najbardziej inspirują mnie w dosyć niecodziennych, oryginalnych choreografiach. Ostatnio zaczęły cieszyć mnie również formy hip-hopowe.

10. Dlaczego akurat taniec? Co takiego wyjątkowego jest w tańcu?
Sam z siebie nie mówię zbyt dużo... Mam jednak wiele do powiedzenia i staram się to przekazywać swoim tańcem. Jest on dla mnie dużo ciekawszym i lepszym sposobem na wyrażenie siebie, niż zwykłe słowa.

11. Jakie inne talenty, zdolności i hobby posiadasz?
Bardzo interesują mnie niezwykłe ubrania i wygląd w ogóle. Nie to, żebym oglądał Fashion TV albo spędzał godziny na zakupach, ale lubię wynajdywać ciekawe, odważne ciuchy i kiedy już wypatrzę coś takiego, to nie zastanawiam się długo nad kupnem. Kręci mnie takie kombinowanie z własnym wyglądem, ubiorem, fryzurą.

12. Kto jest Twoim ulubionym tancerzem/choreografem?
Sonya Tayeh.

13. Czy ktoś z Twoich bliskich/rodziny również tańczy zawodowo/profesjonalnie?
Obecnie jestem jedyny, ale mój tata 17 lat tańczył w zespole ludowym. To jemu zawdzięczam pierwszy kontakt z tańcem i do dzisiaj bardzo mnie wspiera. Czasami wydaje mi się, że jest tym wszystkim przejęty nawet bardziej, niż ja.

14. Czy masz na swoim koncie profesjonalne występy? Jeśli tak, wymień je.
Zdarzyło mi się występować na kilku pokazach, ale były to raczej drobne sprawy. Liczę na to, że wszystko jeszcze przede mną.

15. Jakie oczekiwania/nadzieje wiążesz ze swoim udziałem w programie?
Staram się nie myśleć o tym, co będzie za tydzień albo dwa, moje życie to raczej dziś i jutro. Ten program to na razie jedna wielka przygoda.

16. Jak zamierzasz olśnić widzów programu?
Mam nadzieję, że zdołam pokazać coś, czego jeszcze nie widzieli. Każdym tańcem opowiedzieć jakąś historię.

17. Gdzie chciałbyś/abyś być za 10 lat i co chciałbyś/abyś robić?
Chyba jak każdy tancerz, chciałbym móc dalej zajmować się tańcem/choreografią. Jednak nie wybiegam myślą tak daleko w przyszłość, nie wiem, gdzie będę za pół roku, a co dopiero za 10 lat ;)

18. Niezapomniane wydarzenie, największe przeżycie związane z tańcem?
Jest ich kilka. Wyjazd na szkolenie taneczne do USA – a szczególnie moment, kiedy zostałem wybrany przez Ginę Starbuck jako jeden z najlepszych tancerzy na jej zajęciach i tańczyłem choreografię w wyróżnionej grupie. Poza tym - możliwość poznania prywatnie Blake’a McGrath w czasie jego wizyty w Polsce.

19. Najsmutniejsza chwila w życiu – opisz ją.
Myślę, że każdy ma jakieś wzloty i upadki, a każdy z upadków boli. Trudno jest jednak je wartościować na mniejsze i większe, bardziej i mniej bolesne. Było ich kilka, ze wszystkich starałem się wyciągnąć wnioski i wyjść silniejszym.

20. Twoje motto życiowe?
„Life gives you nothing, you’ve got to take it.” – James Joyce.

21. Czego nauczyłaś/eś się dotychczas w programie? (podczas poszczególnych etapów – casting, Izrael).
Program już odegrał bardzo dużą rolę w moim życiu – podczas warsztatów w Izraelu przekonałem się, do jak wielkiego wysiłku, poświęcenia i walki z własnymi słabościami jestem zdolny. Taka świadomość i samozaparcie, jakie dało mi YCD, z pewnością przyda mi się w przyszłości.

22. Jakiej muzyki słuchasz i do jakiej muzyki lubisz tańczyć?
Słucham wszystkiego, co wydaje mi się muzycznie ciekawe, bez względu na gatunek. Szukam przede wszystkim muzyki, do której można ułożyć ciekawą choreografię, ale nie tylko. Potrafię słuchać jednego utworu po 50-60 razy tylko po to, by znaleźć w nim jakiś słabo wyróżniający się dźwięk i uwypuklić go w tańcu poprzez ruch. Ostatnio przeżywam swego rodzaju „renesans” zainteresowania hip-hopem i kiwam głową do bitów… Zobaczymy, co z tego wyniknie.

23. Z jaką gwiazdą chciałbyś/ chciałabyś wystąpić na scenie?
Z Beyonce, jak każdy facet.

24. Ideał kobiety/mężczyzny?
Chciałem napisać, że Beyonce, ale to nie prawda. Ideał kobiety uważam za mit i frazes, nie mam takiego.

25. Co cię zachwyca?
Wszystko, co budzi emocje i porusza w pozytywny sposób.

26. Co cię denerwuje?
Pewien szczególny rodzaj bezradności. Kiedy chciałbym coś zrobić, a nie pozwalają mi na to rzeczy, na które nie mam wpływu. Nieszczerość.

27. Najważniejsza, najszczęśliwsza chwila, etap w życiu – nie związana z tańcem.
Moment, w którym poznałem mojego jedynego obecnie prawdziwego przyjaciela.

28. Co cenisz w ludziach najbardziej i dlaczego?
Cenię ludzi prawdziwych. Bez względu na to, czy ich lubię, szanuję tych, którzy potrafią powiedzieć prawdę prosto w oczy.

icoke 
Świeżynka

Wysłany: 2010-04-02, 23:54   

zdecydowanie jeden z moich faworytów w tej edycji - skromny, przystojny i utalentowany :) mam nadzieję, że daleko zajdzie :)

Ultrafioletowa 
Guru

Wysłany: 2010-04-03, 10:22   

Aleks! Jak dla mnie najlepszy w tej edycji!
Jest nieprzeciętny, skromny. Aleks ma 'to coś', co sprawia, że jest trochę tajemniczy i podczas tańca przyciąga do siebie. :P

III: Gabryś, Iza, Paulina, Tomek
IV: Kuba, Julia, Piotrek
V: Kuba J., Aleks, Ewa, Paulina, Leal
VI: Kuba, Paulina, Adrian

http://www.youtube.com/user/MrsUltraFioletowa1

Sania974 
Gaduła

Wysłany: 2010-04-03, 12:22   

Niesamowity chłopak, nie mam nic do niego :wink:
Zaskakuje swoim tańcem, i w pełni zasłużył na ten program. Kibicuję mu i liczę że daleko zajdzie. :D

Czekolada988 
Stary wyjadacz

Wysłany: 2010-04-03, 14:30   

Koniczynka66 napisał/a
Aleks ma 'to coś', co sprawia, że jest trochę tajemniczy i podczas tańca przyciąga do siebie.

podpisuję się pod tym ;)
ma 'to coś', ładnie tańczy, jest sympatyczny..czego chcieć więcej? ;D

2cool4you 

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2010-04-03, 14:32   

a ja mam juz w glowie poukladane co chce o nim napisac ale poczekam na dlasza czesc wywiadu:D:D.

anulka0920 
SzefWszystkichSzefów

V.I.P

Wysłany: 2010-04-03, 14:35   

Jak dla mnie jest przechwalony przez wszystkich. Nie pokazał jeszcze niczego takiego, co sprawiłoby, że pomyślałabym sobie : "tak, to jest to, to jest ten tancerz, który będzie świecił w programach na żywo".

Jaki piękny jest ten świat, tylko czarne, białe. To jest proste - widzę, wiem.

anett. 
Guru

Wysłany: 2010-04-04, 22:05   

A ja go uwielbiam. Zaimponowała mi jego skromność. U niego szok wywołały brawa publiczności gdy wszedł na scenę, na castingu. Nigdy nie zapomę jak się cieszył, gdy dostał się do programu. Jego taniec sprawia, że w brzuchu aż mnie skręca. Jest cudowny, po prostu.

Arisu 
Debiutant

Wysłany: 2010-04-05, 10:29   

Baaaardzo przypomina mi kolesia z 'Avatara' :wink:
ale... nie oczarował mnie :?

palcia242 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2010-04-05, 10:45   

Na castingu był wspaniały,na warsztatach też.Ciekawe jak w odcinkach na żywo?

impossible_x3 
Zmień w profilu

Wysłany: 2010-04-05, 13:27   

Dla mnie jest zagadką. Kiedy zobaczyłam go na castingu, pomyślałam sobie, że tak, to może być chłopak, który pokaże nam naprawdę bardzo wysoki poziom. Byłam zachwycona. A potem pojawiła się afera z solówką i przez pewien czas podchodziłam do niego z dystansem. Teraz patrzę na to wszystko obiektywnie i na spokojnie i stwierdzam, że jest świetną, ciekawą osobowością, bo tak naprawdę jest tajemniczy, ale przekonał do siebie już wielu ludzi. Lubię uczestników, których trzeba rozpracowywać w poszczególnych odcinkach i nigdy nie wiem czego się po nich spodziewać. :D Kibicuję mu bardzo.
and the siren come calling
in the night, till the light

chant des sirènes

2cool4you 

Redaktor portalu

Sponsor

Wysłany: 2010-04-05, 16:08   

Cytat
26. Co cię denerwuje?
Pewien szczególny rodzaj bezradności. Kiedy chciałbym coś zrobić, a nie pozwalają mi na to rzeczy, na które nie mam wpływu.

27. Najważniejsza, najszczęśliwsza chwila, etap w życiu – nie związana z tańcem.
Moment, w którym poznałem mojego jedynego obecnie prawdziwego przyjaciela.

Ja go uwielbiam. Od momentu kiedy ruszył pierwszy casting we Wrocławiu i zobaczyłam jego zdjęcie poczułam pewien "głód wiedzy" i chciałam dowiedzieć się o nim jak najwięcej. Gdy usłyszałam, że pojechał jeszcze do Krakowa to już byłam przeszczęśliwa.
Niespodzianką jest to, że swoją przygodę zaczął z tańcem towarzyskim. B.dobrze radzi sobie z hiphopem, uwielbiam jego wspolczesny i jazz.
Cóż więcej mogę od niego chcieć ;) )

Syssska 
Piszę o wszystkim

Wysłany: 2010-04-06, 13:20   

Alek jest na razie moim faworytem. Jest w jego tańcu coś wciągającego i intrygującego. Poza tym imponuje mi jego skromność i to, że nie wiem czego mogę się po nim spodziewać. W odcinkach na żywo może okazać się albo wielkim objawieniem albo wielkim rozczarowaniem. Choć osobiście myślę że będzie to ta pierwsze opcja :wink:
Ostatnio zmieniony przez Syssska 2010-04-06, 13:22, w całości zmieniany 1 raz  

dancingqueen
Debiutant

Wysłany: 2010-04-06, 21:15   

Alek także jest moim faworytem.
Gdy tańczy aż chce się na niego patrzeć.

Będe wysyłaś sms-y żeby wygrał ycd !!!

Aggi 
Forumator

Wysłany: 2010-04-07, 18:20   

Pierwszy tancerz, który mnie na castingach zainteresował. Poza tym tańczył do utworu, który kocham! Mam nadzieję, że będzie dłuuugo w programie.

Przyjazne linki
Sponsor

Skad: Z forum